Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Blinis (Russische flensjes)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

30 g gist
1 el suiker
water naar behoefte
1 glas melk
1,5 tl zout
375 g bloem
125 g boekweitbloem
100 g boter
4 eierdooiers en 3 eiwitten

Bereiden


  1. Maak een zalfje van de gist met de suiker, voegen daaraan toe het lauwe water, zout en via de zeef en al roerend beide soorten bloem.
  2. Roeren tot een dik, glad beslag.
  3. De boter roeren tot crème met de eierdooiers en toevoegen aan het beslag.
  4. Onder een doek dit ongeveer twee uur lang op een lauwwarme, tochtvrije plaats laten rijzen.
  5. Een glas kokende melk over het beslag gieten.
  6. Goed doorroeren en nog een uur laten rijzen.
  7. De eiwitten stijf kloppen en die heel erg voorzichtig door het beslag spatelen (niet roeren!).
  8. De blinis bakken als dikke flensjes.

    Russen eten de blinis graag met wat kaviaar en zure room. (goedkopere lomme eitjes of andere gekleurde visseneitjes.)
  9. De kaviaar als een laagje over de blinis strijken en daaroverheen een laagje zure room.
  10. Hierover een beetje paprikapoeder stuiven en wat fijn geraspte ui.
  11. Een tweede blinis erop en opdienen.
  12. Serveren met ijskoude wodka.

Blinis zijn Russische pannenkoekjes, die traditioneel rond de carnavalsdagen gegeten worden.
Het maken van mooie blinis geldt daar als een vorm van kunst.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Ballymaloe krabkroketten
Salade met gegrilde haloumi
Salade van lamsvlees met een honingdressing
Tagliatelle met zalm
Garnalen cocktail met meloen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes